Nešto nas je spopalo povrće ovog proleća. Juče sam pravila jednu vegansku pitu - od paprika i koječega još, a danas ovu - jednostavnu, a prosto divnu. Šampinjoni obloženi kremastim prazilukom, a sve uvijeno u kore između kojih je mix semenki.
Upotrebila sam:
- 6 listova kora za pitu
- jedan praziluk
- 250 g šampinjona
- šaku mešanih semenki golice, susama, lana i suncokreta
- soli i bibera po ukusu
- maslinovo ulje
Praziluk se isecka na kolutiće i dinsta na ulju dok ne porumeni i postane mek i slatkast, pa se u to dodaju iseckani šampinjoni. Dinstaju se na jačoj vatri dok ne ispari tečnost iz njih. Ova se smesa posoli i pobiberi.
Kora se poulji, pa se na nju pospu semenke, a preko nje se stavi druga kora, na čiji se duži kraj stavi nadev, pa se sve uvije u savijaču, koja se premaže uljem odgore.
Peče se oko pola sata, i to je to.
No comments:
Post a Comment