Je li i vama dosadio način na koji kuvate boraniju? Evo sjajnog predloga za super ukusnu boraniju, na, za naše nepce, sasvim malo uvrnut način. Sa kokosovim mlekom, naravno kao svaki kari. Znam, nije baš uobičajeno, ali verujte, ukus je savršen.
Jele smo ovo varivo sa polbom ( kuvana žitarica na slici) - našim najnovijim otkrićem, kojim smo prosto očarane.
Imala sam te dve kese boranije u frižideru. Boraniju redovno kupim, kad naručim bečejski grašak sa elakolije, ali je uvek poslednju potrošimo. Evo i juče je stiglo pet kila graška i po kesa žute i zelene boranije. Nije da je ne volimo, ali jeste nekako uvek poslednja opcija.
Ne znam jeste li se i vi ulenjili od odlazaka u nabavke? Tako je super kad vam donesu sve na kuću, zar ne? Što bi se čovek pokretao?
Nekada sam baš volela da cunjam po pijacama. Korona je to promenila, prosto je izbila tu naviku. A bečejski grašak svakako ne može da se nađe na pijaci. Najbolji je, bolji za nekoliko redova veličine od svakog drugog, pa se tako jedno sa drugim uklopilo - nabavljam zamrznuto tako gde kupim grašak.
A ovu dugu žutu boraniju sam dobila letos na poklon. Čamila je par dana u frižideru, pa sam je zamrzla, jer nisam imala inspiraciju da je spremam. Taman se lepo sad uklopila.
Upotrebljeni sastojci:
- dve vrste boranije - kratka zelena i duga žuta (naravno, možete uzeti koju god)
- jedan luk, sitno iseckan
- 5 smrznutih paradajza, ili trećina konzerve pelata
- jedna šargarepa isečena na prutiće
- kašika peršunovog lista
- kašika suvog vlašca
- dve kašikice kari praha
- pola kapikice bibera
- pola kašikice ljute paprike
- četvrt kašikice mlevenog kumina, ako volite
- soli po ukusu
- pola konzerve kokosovog mleka
- kašika gustina
- par kašika nekog finog ulja
No comments:
Post a Comment