Saturday, October 15, 2016

zapečene paprike sa sirom



Kaže mi drugar letos da mu tata pravi punjene paprike sa sirom, pa zapečene u rerni. What? Da li je moguće da ne znam za takvo jelo? A ne znam. Nije znao da mi objasni kako se pravi, a kad je pitao, dobih jedan od onih odokativnih recepata - malo ovog malo onog... Još negde od početka sezone paprika se pripremam da ga zgotovim,kako god znam, ali nikako da dođe na red... sve do Patinog petnaestog




A danas konačno imam jedan dan za sebe. Počela jutros baš rano - pregledavala domaće zadatke, pisala kako ću dati jedinicu za identične zadatke, ne ulazeći u to ko je od koga prepisao, pitala se jesam li fer prema merilima ovog vremena... eh, koje je vreme došlo da smatram vremenom za sebe to što mogu posao da radim od kuće... Zavirila konačno malo i u ovaj foodblogerski svet u koji nisam ukoračila već podugo - i videla da je ovog meseca recept za igricu Patin petnaesti, ovaj recept za paprike punjene sirom:







Eto opet na mom putu nekih paprika sa sirom, malo samo drugačijih - nisu zapečene u rerni. Tako sam rešila danas konačno da napravim one drugarove - sa sve pećenjem u rerni, oprostila bi Pata na toj maloj promeni, sigurna sam.






Ove danas sam pravila tako što sam pomešala po 200 g neslanog mladog sira, i dosta slanijeg starog sira. U to sam dodala jednu pavlaku, jedno jaje i jedno žumance i šaku seckanog bosiljka. Malo sam nauljila tepsiju i sasvim malo ulja dodala i u sir. Još malo posolila sir i punila paprike. Ređala sam kako mi je palo na pamet - sledeći put neću seći paprike popreko da nadev ne ispada... Pekla u rerni na 180°C dok se nisu zapekle.










2 comments:

  1. Pečene paprike, na sličan način,pravim u rerni, ali da ih ispržim mi je zaista bio izazov, specijalno kad se ima tako redak fil...Prijatan vam ručak.

    ReplyDelete
  2. Videla sam da si ti pravila baš po Patinom receptu i da ti jelo izgleda baš divno. Šteta što smo svi toliko zauzeti, pa ne igramo ovu igricu u većem broju, baš bi bilo zabavno...

    ReplyDelete